Vette Volvo’s in Las Vegas

Hoezo Volvo niet stoer en sportief? Op de Amerikaanse Sema Show voor getunede autos in Las Vegas laat Volvo zien dat het met een paar aanpassingen heel dikke autos kan maken.

Op de Sema Show toont Volvo drie modellen die onder handen zijn genomen: de XC90, de V50 en de S40. Alledrie goed voor een leger paardenkrachten waar je u tegen zegt. Zo heeft de XC 90 PUV, wat staat voor Power Utility Vehicle, een V8-motor die maar liefst 650 pks voortbrengt. Die kracht wordt via een automatische zesversnellingsbak op alle vier wielen overgebracht.

Volvos afdeling Special Vehicles in Göteborg heeft zich uitgeleefd op de V50. En hoe. Ook deze auto kreeg flink wat meer peekaas dan de gewone versie. De mecaniciens hebben zoveel aan de 2,5 liter vijfcilinder turbomotor zitten veilen dat er uiteindelijk 340 pk uitkwam. En samen met een close-ratio versnellingsbak en vierwielaandrijving moet dat toch goed zijn voor een lekker stukje knallen. Ook van buiten is te zien dat het om een extra sportieve uitvoering gaat. De V50 is voorzien van dikke bumpers, een fijnmazige grille en uitstulpingen op de motorkap en de schermen.

Het derde opgeleukte model is de S40, die door tuner Evolve werd aangepakt. Ook hier natuurlijk meer kracht door een turbolader, totaal goed voor zon 425 pk. Lichtmetalen velgen, brede sloffen, dikke spoilers, en extra luchtgaten in de motorkap zorgen voor de finishing touch.

Of deze Volvos in Nederland verkrijgbaar zullen zijn, is niet bekend. Wie zon leuk modelletje wil hebben, zal naar wij vermoeden zelf moeten gaan importeren.

Tags: