Vernieuwde Volvo XC90 met mild-hybrid-techniek

Volvo vernieuwt de XC90 maar daar zie je niet veel van. De wijzigingen zijn vooral van technische aard.

Wat is er nieuw aan de Volvo XC90? Aan de buitenkant zou je de nieuwste versie kunnen herkennen aan de nieuwe wieldesigns of de licht gewijzigde grille. Ook binnenin blijft zo’n beetje alles bij het oude, maar Volvo heeft wel nieuwe stoelbekledingen ontwikkeld. Het infotainmentsysteem is bijgewerkt naar de nieuwste versie en ondersteunt nu Android Auto. Hiermee kunnen smartphones met het Android-besturingssysteem gekoppeld worden aan het systeem in de auto. De vernieuwde XC90 kan geleverd worden met een nieuwe stoelconfiguratie met zes zitplaatsen. Een zevenzits-optie was al mogelijk.

Het echte nieuws zit onder de motorkap. De benzine- en dieselmotoren van de XC90 worden voorzien van mild-hybrid-techniek. Een kleine elektromotor ondersteunt de brandstofmotor, die daardoor 15 procent minder brandstof verbruikt. Volvo duidt de nieuwe mild hybrid-versies aan met de letter B. De motoruitvoeringen krijgen dus de namen B5 en B6.

De XC90 was al leverbaar als plug-in hybride. Deze T8-uitvoering met 405 pk krijgt een verbeterde accu, waardoor het elektrische rijbereik met 15 procent wordt vergroot.

De vernieuwde XC90 komt in de zomer op de markt, de Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend.

Tags: