Vernieuwde Volvo XC70 gepresenteerd

Volvo heeft de vernieuwde XC70 gepresenteerd. De terreinstation ziet er misschien wat eleganter en beschaafder uit, maar heeft volgens de bouwers nog altijd een onstilbare honger naar avontuur.

De grote, donkere kunststof panelen van de huidige XC70 zijn bij het nieuwe model vervangen door gekleurde vlakken. De koplampen en grille zijn groter dan voorheen en hebben dezelfde trapeziumvorm als de eerder dit jaar gepresenteerde XC60 Concept. Daarnaast is het lijnenspel wat verfijnd om een luxere uitstraling te creëren. Sportiviteit en veelzijdigheid blijven echter hoog in het vaandel staan bij het model.

“Stel je eens voor dat je heel ontspannen over de snelweg rijdt. Terwijl je via het zijraam uitkijkt over een verlaten landschap, schrik je plotseling omdat je wordt ingehaald door een auto die door het ruige woestijnlandschap rijdt, met daarachter een grote stofwolk. Dát was onze droom en dát was de auto die we in ons hoofd hadden toen we aan de slag gingen om een compleet nieuwe XC70 te ontwerpen,” aldus Stefan Jansson, medeverantwoordelijk voor het ontwerp van het exterieur.

Aan de achterkant vinden we de glazen achterklep terug van de Volvo C30. Doordat de achterlichten mee omhoog gaan bij het openen, is de laadruimte makkelijker te bereiken en bovendien groter. Andere eigenschappen die het comfort tegemoet komen, zijn de nieuwe stoelen en het ergonomisch verantwoorde instrumentarium. “Je zou kunnen stellen dat de XC70 een dubbele persoonlijkheid heeft. Doordeweeks is het een geraffineerde en elegante auto voor een actieve, stadse levensstijl. In het weekend transformeert hij tot een sterke partner voor allerlei spannende avonturen,” aldus Jonathan Disley, die het interieur van de nieuwe XC70 ontwierp.

Tags: