Vermogenstoename Volvo R-Design S60 en XC60

In de afgelopen jaren introduceerde Volvo het R-Design pakket voor de XC60, de S60 en V60. De sportief afgestelde R-Design uitvoeringen hadden echter niet meer vermogen dan de reguliere 60’s. Daarin komt nu verandering.

Met ingang van modeljaar 2012 worden de Volvo S60 en XC 60 R-Design vernieuwd. De twee modellen ondergaan een vermogenstoename. Dat heeft het Zweedse merk bekendgemaakt op de autoshow van New York. De V60 R-Design blijft als voorheen.

In de S60 en XC60 is de T6-motor met turbocharger echter opgevoerd en genereert nu maximaal 325 pk aan vermogen en 480 Nm aan koppel. Dat is 29 pk en 40 Nm meer dan voorheen. Om hiervan optimaal gebruik te kunnen maken is het chassis opnieuw afgesteld. Ook helpt het Corner Traction Control-systeem een handje mee door het vermogen naar de buitenste wielen te sturen en de binnenste wielen juist af te remmen in de bochten.

De nieuwe R-Design modellen worden uitgevoerd met 18 inch 5-spaaks wielen, een paar grotere uitlaatpijpen, een achterspoiler, zwarte grille en componenten in de kleur van de body. De sportstoelen zijn voorzien van zwart leder met contrasterende stiknaden. Verder vind je sportpedalen en een sportstuurwiel met R-Design logo.

Alle Volvo-veiligheidstechnieken zijn beschikbaar voor de S60 en CX60 R-Design. Het botspreventiesysteem City Safety is standaard. De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend.

Tags: