Verkoop Volvo S60 start met Intro Edition

Volvo start met de verkoop van de S60, de sedanuitvoering van de populaire V60. Het merk trapt af met de Intro Edition, die 48.995 euro kost. De reguliere uitvoeringen volgen later.

Volvo opent de orderboeken voor de S60. Vanaf nu kun je de Intro Edition bestellen, die zeer compleet is uitgerust met onder andere full-led koplampen, een navigatiesysteem, een digitaal instrumentenpaneel, een Harman Kardon audiosysteem, een panoramadak en stoelverwarming op alle zitplaatsen. De Intro Edition is daarnaast sportief aangekleed met het R-Design pakket, dat bestaat uit onder andere hoogglans zwarte accenten, een sportieve achterbumper en een specifieke grille. Ook het interieur ademt sportiviteit, door de donkere kleurstelling, het sportstuur, de leren accenten en de R-Design-pedalen. Verder is de S60 Intro Edition voorzien van semi-autonome rijfuncties.

Er blijft dan weinig meer te wensen over, zou je denken. Dat klopt, het aantal opties voor de Intro Edition is dan ook beperkt. Adaptieve dempers en motortuning door huistuner Polestar zijn de belangrijkste extra’s die Volvo aanbiedt.

Volvo vraagt 48.995 euro voor de complete introductie-uitvoering. De S60 Intro Edition heeft een T5 viercilinder turbobenzinemotor met 250 pk, gekoppeld aan een Geartronic automaat.

Volvo start in het voorjaar van 2019 met de levering van de S60 Intro Edition. Vanaf 22 november is de S60 in Nederland te bewonderen tijdens de Teaser Tour, waarbij twee exemplaren van de auto een ronde maken langs verschillende dealers in Nederland.

Tags: