Verkoop nieuwe Volvo XC90 gaat hard

De productie van de Volvo XC90 is begonnen. En dat is maar goed ook want Volvo heeft al meer dan 16.000 orders binnen. 

De nieuwe Volvo XC90 lijkt populair te worden. De SUV staat nog niet eens in de showrooms maar nu al is een groot deel van de productiecapaciteit voor 2015 gereserveerd. Volvo heeft wereldwijd namelijk al meer dan 16.000 orders ontvangen voor de premium zevenzitter. 

Eind januari is de productie van start gegaan in de Torslanda-fabriek bij Göteborg. Daaraan voorafgaand is de productiecapaciteit van de fabriek vergroot tot 300.000 auto’s per jaar. Ook is een derde werkshift toegevoegd. In de Torslanda-faciliteit worden echter ook de modellen S60, S80, V60, V70 en XC70 gebouwd, zodat slechts een deel van de capactiteit beschikbaar is voor de XC90. 

Daardoor is al een groot deel van de beschikbare productieplaatsen voor 2015 bezet. Zakelijke rijders die willen profiteren van 14 procent bijtelling op de XC90 plug-in hybride raden we dan ook aan niet te lang te wachten met het tekenen van het leasecontract. 

Volvo Cars ziet het hoge aantal bestellingen als erkenning van het toekomstige gamma. Ook die modellen komen, net als de XC90, op het nieuwe Scalable Product Architecture (Spa)-platform. Ook krijgen ze nieuwe techniek zoals de plug-in hybride aandrijflijn. 

Tags: