Verfijning op z’n Zweeds

Meer comfort en luxe. Dat was het credo waarmee Volvo aan de slag ging bij de doorontwikkeling van de Volvo XC90. Drie jaar geleden sloeg de Zweedse autofabrikant genadeloos toe met de introductie van deze SUV. De vernieuwde versie moet een hogere positie in het premiumsegment veroveren.

“De veranderingen die we bij de vernieuwde Volvo XC90 hebben doorgevoerd, zijn te beschouwen als ‘fine-tunen’, waarmee we de aantrekkelijkheid van de auto nog verder willen vergroten”, vertelt Hans Wikman van Volvo Cars. “We richten ons op een zeer specifieke klantengroep en we willen deze een nog betere premium-ervaring geven.”

Volvo’s president en CEO Fredrik Arp voegt daaraan toe: “We hebben goed naar onze wereldwijde klantenkring geluisterd en de auto aangepast, zodat we onveranderd concurrerend kunnen zijn. De XC90 zelf is al succesvol gebleken, dus de insteek was niet om enorme aanpassingen door te voeren maar om hem verder te verfijnen. Stijlvollere lijnen, kwalitatief nóg hoogwaardiger materialen en vervolmaakte rijeigenschappen, zonder daarbij natuurlijk ook maar iets in te boeten qua veiligheids- en milieuaspecten.”

Het afgelopen jaar zijn drie geheel nieuwe motoren aan het XC90-gamma toegevoegd. De 3,2 liter zescilinder lijnmotor heeft een vermogen van 238 pk en een koppel van 320 Nm. Maar ook de vijfcilinder D5 turbodiesel met 185 pk en 400 Nm en de 315 pk sterke V8 zijn geen kleine jongens. Ook in motorisch opzicht doet Volvo een stevige duit in het premium-zakje.

Tags: