Van LEGO kun je alles maken

Het bewijs is geleverd: van LEGO kun je alles maken. En dus ook een Volvo XC90 op ware grootte. Om dat voor elkaar te krijgen waren bijna 400.000 LEGO-steentjes nodig, en het gevaarte weegt met zijn bijna 1.000 kilo ongeveer de helft van een echte XC90. Hij lijkt net echt, alhoewel deze XC90 uiteraard nooit een meter zal rijden.

Het model is gebouwd om de recentelijk overeengekomen samenwerking tussen Volvo Cars en LEGOLAND California te illustreren. De knalblauwe LEGO-Volvo is gebouwd door de LEGO Master Model Builders. Leuk werk hebben deze mensen, want zij ontwerpen, bouwen en onderhouden de duizenden LEGO-modellen in LEGOLAND. In januari werd begonnen aan de bouw van de XC90. Momenteel schittert de LEGO-XC90 op de autoshow in New York en hij zal uiteindelijk een plek krijgen in LEGOLAND Californië.

Volvo benadrukt dat LEGOLAND California niet zomaar voor het merk Volvo koos als partner van het familiepark. Volvos staan immers bekend als veilige autos die ruim plaats bieden aan grote gezinnen. Volvo en LEGOLAND stellen zich ten doel om samen de 1,3 miljoen jaarlijkse bezoekers aan het park extra bewust te maken van veiligheid in het verkeer.

Tags: