V40 krijgt Volvo’s nieuwe familiegezicht

Volvo brengt het ontwerp van de V40 in lijn met dat van recente modellen als de S90 en XC90. De nieuwe koplampen met T-vormige led-verlichting vallen direct op.

Volvo geeft V40 een facelift, waarmee het kleinste model van het merk loopt nu weer in de pas met de nieuwste modellen. De nieuwe koplampen hebben nu de opvallende led-dagrijverlichting van de grootste Volvo’s. Ook de grille is vernieuwd en draagt de nieuwste versie van het Volvo-logo.

Volvo voegt daarnaast vijf nieuwe kleuren toe aan het assortiment, vier blauwtinten en een zandkleur. Ook zijn er nieuwe wieldesigns beschikbaar en nieuwe optiepakketten om de auto zowel aan de buitenkant als binnenin verder aan te kleden. Volvo laat het interieur niet ongemoeid, er zijn nieuwe bekledingsopties en dashboardpanelen met verschillende soorten aluminiumafwerking.

De vernieuwde V40 maakt z’n debuut op de autosalon van Genève volgende week. Dan weten we ook of het merk nog technische wijzigingen doorvoert. Vlak na de zomer staat het vernieuwde model in de showrooms.   

Tags: