Update voor Volvo S90 en V90

Volvo geeft zijn topmodellen S90 en V90 een update. Het belangrijkste nieuws is de introductie van een nieuwe stekkerhybride-uitvoering. Ook zijn alle motoren voortaan uitgerust met mild hybrid-techniek, waardoor het brandstofverbruik met maximaal 12 procent omlaag gaat.

Volvo vernieuwt de S90 en V90 met subtiele uiterlijke wijzigingen. De voorbumper is iets anders van vorm en de indeling van de achterlichten is gewijzigd. De S90 en V90 zijn voorzien van dynamische knipperlichten, waarvan de leds ‘bewegen’ in de richting die het voertuig inslaat.

In het interieur zijn er diverse kleine nieuwtjes. Zo is het audiosysteem van Bowers & Wilkins, dat op de optielijst staat, vernieuwd en voorzien noise cancellation. De nieuwe Advanced Air Cleaner filtert de kleinste fijnstofdeeltjes voordat de lucht het interieur bereikt en verder is er een nieuwe bekledingsoptie van wol.

De vernieuwde modellen worden leverbaar als T6 Plug-in Hybrid. Deze nieuwe stekkerhybride-uitvoering komt onder de T8 in het assortiment en heeft een vermogen van 340 pk. Alle andere motoren zijn voorzien van mild hybrid-ondersteuning, waardoor het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot met maximaal 12 procent omlaag gaan.

Volvo maakt de prijzen van de vernieuwde S90 en V90 binnenkort bekend.

Tags: