Update voor elektrische Volvo C30, nog niet te koop

Volvo geeft zijn vloot elektrische C30’s een update. Een nieuwe lader en een krachtigere motor moeten de bruikbaarheid vergroten.

Volvo test al sinds 2011 met elektrisch aangedreven auto’s. De vloot C30-testvoertuigen, die onder leasemaatschappijen en overheden is verdeeld, krijgt deze zomer een update. Volvo gaat een nieuwe elektromotor en een nieuwe lader monteren, waardoor de elektrische C30 in 1,5 uur volledig opgeladen kan worden.

Die nieuwe lader maakt het ook mogelijk om 10 minuten te laden voor 20 elektrische kilometers. De totale actieradius – op papier – is 164 kilometer, dat is niet veranderd. Bijna alle elektrische componenten zijn ontwikkeld door Siemens. Zo ook de nieuwe motor, die nu 89 kW vermogen levert (120 pk) en 250 Nm koppel. De elektrische C30 accelereert desgevraagd in 5,9 seconden van 0 naar 70 kilometer. De huidige motor heeft 82 kW.

Siemens is ook al bezig met de ontwikkeling van elektrische componenten voor het nieuwe SPA-platform van Volvo, waar in de toekomst alle modellen groter dan de V40 op komen te staan, te beginnen met de nieuwe XC90 volgend jaar. Volvo is van plan verschillende soorten hybrides en 100 procent elektrische uitvoeringen op de markt te gaan brengen. Om welke modellen het precies gaat wil het merk nog niet kwijt. 

Tags: