Toch opvolger voor Volvo XC90

Volvo werkt toch aan een opvolger van de XC90. Vorig jaar wisten Zweedse media te melden dat de grote SUV geen vervolg krijgt en dit jaar verdwijnt.

Volvo werkt tóch aan een nieuwe XC90. Voordat je enthousiast naar de dealer rent om alvast een bestelling te plaatsen: het kan nog wel tot 2014 duren voordat de nieuwe XC90 verschijnt. Volvo ziet de grote SUV als belangrijk model voor de Amerikaanse markt, zo heeft de directeur van Volvo in de Verenigde Staten tegen Automotive News gezegd.

De huidige XC90 moet dus nog wel even mee omdat Volvo de ontwikkeling van het nieuwe model heeft vertraagd. Wel staat er nog een facelift in de planning, waarschijnlijk voor volgend jaar. Naast optische wijzigingen krijgt de SUV enkele technische verbeteringen, zoals zuinigere motoren.

De toekomstige XC90 deelt zijn bodemplaat met de volgende generatie S80, waarvan de Concept Universe die Volvo onlangs liet zien de voorbode is. Ook dat model verschijnt rond 2014. Nog even geduld dus voor de nieuwe generatie grote Volvo’s.

Tags: