Technische fijnslijperij voor Volvo S80

Volvo heeft het motorenpakket voor de S80 uitgebreid met de T6-motor uit de pas geïntroduceerde V70. De zescilinder is gekoppeld aan All Wheel Drive. Ook de S80 met D5-dieselmotor is voortaan leverbaar met vierwielaandrijving.

De T6-benzinemotor is gebaseerd op de compacte 3,2-liter zescilinder lijnmotor die sinds de introductie van de S80 in maart 2006 verkrijgbaar is. Een kleinere cilinderinhoud, maar nieuwe turbotechniek levert een vermogen op van 285 pk. De maximale trekkracht van 400 Nm is vanaf 1.500 toeren per minuut volledig beschikbaar tot aan het eind van het toerenbereik. Dat levert een vlotte acceleratie op, vanuit stilstand kost het slechts 7,2 seconden om de teller op 100 km/h te krijgen.

De Volvo S80 T6 is standaard voorzien van Volvo’s All Wheel Drive (AWD). Een elektronisch bediende hydraulische koppeling verdeelt de aandrijfkracht tussen de voor- en achterwielen en zorgt bij elke situatie voor optimale grip. Dit aandrijfsysteem is vanaf nu ook beschikbaar voor de Volvo S80 met de 185 pk sterke vijfcilinder D5-dieselmotor.

Tags: