Schets elektrische Volvo ‘alleen ter illustratie’?

Tijdens een presentatie is een schets opgedoken van een elektrische Volvo. Vooralsnog ontkent het Zweedse merk dat het gaat om een te bouwen exemplaar. Maar hebben we dat al niet vaker gehoord?

De hiernaast geplaatste schets, van de hand van Volvo-ontwerper Stefan Jansson, dook deze week op in een PowerPoint-handout. We zien een compacte MPV in futuristische uitvoering. Het voertuig heeft een stoer, rechtstandig front, enorme vijfspaaks wielen en een enigszins afgeplat maar ronde daklijn die eindigt in een spoilerlip. De bodem van het voertuig heeft een holle vorm. De ramen lijken, ondanks de middenstijlen, op enorme kattenogen.

Het zou een schets kunnen zijn van een nieuwe conceptcar van Volvo, maar woordvoerder Dan Johnston ontkent dit. “Het is alleen maar een tekening”, zo beantwoordt hij vragen van de Amerikaanse website Edmunds Inside-Line. De schets dient ‘slechts ter illustratie van een toekomstig elektrisch voertuig’, aldus Johnston. We mogen er geen enkele conclusie aan verbinden.

Nu hebben we dat eerder gehoord. Ook bij de presentatie van de 2000 Volvo Safety Concept Car in het Volvo Museum werd ontkend dat het om een te produceren model ging. Maar toen de overweldigende positieve reacties volgden, “stond Volvo onder druk om deze in de vorm van de C30 te bouwen”, zo bevestigt Johnston.

De schets dook deze week op bij een presentatie door EnerDel, een Amerikaanse producent van lithium-ion batterijen voor de automobielindustrie. EnerDel werkt met Volvo samen aan de ontwikkeling van de elektrische C30. Het bedrijf uit Indiana zal het platform voor het elektrisch voertuig leveren. Reden temeer natuurlijk om te hopen dat de schets uiteindelijk wordt omgezet in een echt ontwerp.

Tags: