S60, V70 en XC70 onder het mes

Om te voorkomen dat na de introductie van de nieuwe S40 en V50 de belangstelling voor de S60, V70 en XC70 wegebt, vond Volvo het tijd voor een aantal cosmetische en technische aanpassingen. De aanpassingen moeten de autos mooier en veiliger maken. De eerste bewering is een kwestie van smaak, maar die verhoogde veiligheid is goed nieuws.

De drie modellen krijgen nieuwe koplampen met verrassend! helder glas, en voortaan kun je kiezen voor extra chroomaccenten. De XC70 kreeg licht gewijzigde beschermplaten mee. Binnenin vinden we nieuwe stoelen met meer verstelmogelijkheden, een multifunctionele tunnelconsole en verder vooral veel nieuwe materialen die het interieur een exclusiever voorkomen moeten geven.

Volvo zou Volvo niet zijn als ze niet ook de veiligheid nog eens tegen het licht hadden gehouden. Een nieuwe optie die bestuurders waarschuwt voor autos in de beruchte dode hoek is BLIS, het Blind Spot Information System. In de buitenspiegel gaat een waarschuwingslampje knipperen zodra een voertuig de Volvo nadert. BLIS is vanaf eind dit jaar te bestellen. Ook handig is het nieuwe waterafstotende glas dat Volvo voor de buitenspiegels en zijruiten gebruikt, met beter zicht als resultaat.

Nieuw bij de motoren is de krachtkuur voor de T5. Die kreeg er 10 pk en 20 Nm bij, wat de totalen op 260 pk en 350 Nm brengt. Daarnaast is voortaan ook voor de minder potente versies van de S60 en V70 het actieve Four-C onderstel leverbaar. Tot voor kort profiteerden alleen de S60 R, V70 R en S80 van dit zelfregulerende onderstel, dat bovendien een Sport- en een Comfort-stand kent. Verwacht de nieuwe modellen rond juli in de showroom.

Tags: