Russen idolaat van Volvo XC70

De Volvo XC70 is voor de tweede maal in drie jaar tijd in de prijzen gevallen tijdens de Auto van het Jaar-verkiezing in Rusland. De Zweedse crossover zegevierde in de categorie ‘Stationwagons met terreincapaciteiten’.

De Volvo versloeg onder meer de Audi Allroad Quattro en Subaru Legacy Outback. Sales- en marketingdirecteur Anouk Poelmann nam namens Volvo de prijs in ontvangst. “De Russische autorijders geven de voorkeur aan Volvo zelfs als de concurrentie toeneemt”, aldus Poelmann over het feit dat de XC70 twee jaar geleden dezelfde prijs won.

Naast de Volvo XC70 waren er nog achttien winnaars te noteren in uiteenlopende categorieën. De Peugeot 107 won bijvoorbeeld in het stadsautosegment. De Russische Auto van het Jaar-verkiezing is een echte publieksprijs. In totaal hebben meer dan 100.000 duizend mensen gestemd op hun favoriete modellen. Onder meer lezers van Autopanorama, Automir, 5 Koleso, Rolling Stone, Quattroruote, Russky reporter en bezoekers van diverse websites spraken hun voorkeuren uit.

Tags: