‘Renault nog steeds geïnteresseerd in Volvo’

Renault en Ford praten nog steeds over de overname van Volvo. Ford wil van het Zweedse merk af en de Fransen zouden geïnteresseerd zijn. Eerdere gesprekken vorig jaar liepen op niets uit omdat Renault niet genoeg zou willen betalen voor Volvo.

Het Britse tijdschrift Autocar meldt dat de gesprekken tussen Renault en Ford inmiddels zijn hervat. Ondanks de afgeketste deal vorig jaar, die vanwege financiële onenigheid niet door ging, zitten beide partijen inmiddels weer om de tafel. Het belang van de verkoop wordt voor Ford elke dag groter en het aantal geïnteresseerden valt tot nu toe tegen.

Voor Renault is de aankoop van Volvo een mooie kans om actief te zijn in hogere segmenten. Het Franse merk richt zich vooral op compacte auto’s, grote Franse modellen hebben het altijd wat moeilijk. Renault besloot onlangs om de ontwikkeling van de Espace en Vel Satis tijdelijk stop te zetten.

In 1993 was Renault dicht bij een overname van Volvo maar toen staken aandeelhouders daar op het laatste moment een stokje voor. De verwachting is dat we snel duidelijkheid krijgen over de toekomst van Volvo, Ford wil namelijk erg graag af van de op dit moment verliesgevende fabrikant.

Tags: