Remmen Volvo V50 politie aangepast

Volvo past alle remmen aan van de V50’s die door het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) gebruikt worden. Begin september werd bekend dat de remblokken van een Volvo V50 van de KLPD vlam vatten na een zogenaamde noodrit.

Vanaf 1 februari mogen alle Volvo’s V50 van de KLPD weer ingezet worden voor noodritten. Volvo is op dit moment bezig om de remblokken van de politieauto’s te vervangen door speciale exemplaren die geschikt zijn voor zeer extreem remgedrag.

Ook vervangt Volvo de ankerplaten, die achterin de wielkuipen zijn gemonteerd. Deze platen zijn nu meer open voor een betere ventilatie. Volvo en de KLPD hebben uitgebreid getest met de nieuwe onderdelen. De V50 is nu weer veilig bevonden voor zogenaamde noodritten. De aanpassingen worden alleen gedaan op politie-V50’s, voor reguliere modellen zijn de aanpassingen volgens een woordvoerster van Volvo niet nodig.

In september werd bekend dat de remblokken van een politie-V50 vlam vatten na een extreme rit. Daarop besloot de verkeerspolitie de auto’s tijdelijk niet in te zetten voor noodhulp. Alleen de grotere V70 mocht daarvoor gebruikt worden.

Tags: