Prijs Volvo XC90 Excellence bekend

Veel meer luxe dan in de XC90 Excellence ga je bij Volvo niet krijgen. De prijs van het nieuwe topmodel is nu bekend: 126.000 euro.

Volvo heeft de prijs bekend gemaakt van zijn nieuwe topuitvoering van de XC90, de Excellence. Het merk levert de meest luxe versie alleen in combinatie met T8 plug-in hybride aandrijflijn. Dat betekent dat zakelijke rijders 15 procent bijtelling betalen over de catalogusprijs van 126.000 euro.

Bij de XC90 Excellence draait het vooral om luxe achterin. In plaats van een bank zijn er twee losse stoelen met massagefunctie, verwarming en ventilatie. Uiteraard zijn de zetels bekleed met nappaleder en elektrisch te verstellen, via een aanraakscherm in de middenarmsteun. Daar zijn ook een koelkast en kristallen bekerhouders aangebracht. Verder zijn er USB en 230 Volt-aansluitingen aanwezig.

De XC90 Excellence is verder voorzien van alle denkbare luxe. Denk aan details gemaakt van kristal, houten afwerking op het dashboard en de deurpanelen, een Bowers & Wilkins audiosysteem, een digitaal dashboard met 12,3 inch beeldscherm, zonneschermen achterin, luchtvering, led-koplampen en 21 inch lichtmetalen wielen.

De XC90 Excellence is per direct te bestellen. Opties zijn er niet, je hoeft alleen de kleur van het leder en die van de carrosserielak nog maar te kiezen.   

Tags: