Praktijktest zelfrijdende Volvo’s met ‘échte mensen’

Volvo start volgend jaar in Londen met een praktijktest van zelfrijdende auto’s, waarbij échte gezinnen gebruik gaan maken van de auto’s. Het merk wil op die manier nieuwe feedback krijgen op de techniek.

Geen engineers, maar particuliere rijders en gezinnen gaan in Londen zelfrijdende Volvo’s testen. Vanaf begin volgend jaar start Volvo met de praktijktest, waarmee het merk nieuwe feedback op de techniek hoopt te verzamelen. De test in Londen start ongeveer tegelijk met een praktijktest in Zweden, waarbij bestaande klanten de zelfrijdende auto’s gaan gebruiken.

De feedback komt niet alleen van de gezinnen die de zelfrijdende auto’s gaan gebruiken, maar ook door data te analyseren van de auto’s. Ten ondersteuning staan er professionele testrijders klaar.

Volvo begint in 2017 met de inzet van enkele auto’s, in 2018 moet dat aantal uitgebreid worden naar honderd. De volledig zelfrijdende auto komt met deze test weer een stap dichterbij. Volvo gelooft dat de techniek ervoor kan zorgen dat de veiligheid en doorstroming in het verkeer verbeterd kunnen worden.   

Tags: