Pondje dynamiek voor Volvo C70

Volvo laat op de komende IAA in Frankfurt de vernieuwde C70 zien. De coupé-cabriolet krijgt met name aan de voorkant een flinke een make-over. Dat is dan ook de belangrijkste verandering.

De huidige generatie van de Volvo C70 loopt sinds 2006 mee dus het is alweer tijd voor een facelift. Volvo pakt met name de voorzijde van de auto flink aan. Het bescheiden neusje maakt plaats voor een front dat we al eerder op de S60 Concept zagen.

De lichten zijn wat naar achter geschoven waardoor de auto aan de voorkant dynamischer oogt maar schuin voor voren lijkt de neus niet helemaal meer in verhouding te staan met de rest van de koets. De diepere V-vorm tot onder in de bumper en het grote Volvo logo dragen bij aan een grotere dynamiek.

Aan de achterkant monteert Volvo voortaan lichtblokken met LED-techniek. In het interieur vinden we betere materialen en een nieuwe tellerkast. Technisch blijft alles bij het oude, wat betekent dat de koper keuze heeft uit drie 2.4 vijfcilinder benzinemotoren met 140, 170 of (met turbo) 230 pk en twee dieselmotoren met 136 pk of 180 pk. De nieuwe 2.0 GTDi komt voorlopig niet beschikbaar voor de C70. Op de IAA in Frankfurt kunnen we vernieuwde C70 voor het eerst live bewonderen.

Tags: