Polestar wordt Volvo’s merk voor elektrische performance auto’s

Polestar wordt een apart merk. In de toekomst zal Volvo elektrische high-performance auto’s uitbrengen met het Polestar-logo. 

De Volvo Car Group heeft bekendgemaakt dat Polestar een apart merk wordt. Nu nog wordt Polestar als label aan Volvo-modellen met een performance-upgrade toegevoegd. Maar Volvo voorbereidt zich voor op de toekomst en wil deel uitmaken van een groeiende markt. Volvo-topman Hakan Samuelsson zegt: “Met Polestar zullen we in staat zijn om elektrische auto’s aan te bieden aan ’s werelds meest veeleisende, progressieve rijders van alle marktsegmenten.” 

Daarmee doelt Samuelsson niet alleen op het groeiend marktaandeel van bijvoorbeeld de AMG-tak van Mercedes-Benz, die performanceversies afleidt van premiumauto’s. Volvo is vooral ook geïnteresseerd in de elektrisch aangedreven sportwagens met forse vermogens en leuke rijeigenschappen zoals bijvoorbeeld Porsche die ontwikkelt. 

Polestar

In 2015 werd Volvo 100 procent eigenaar van Polestar, de huistuner waarmee het in de autosport al sinds 1996 samenwerkte. Op dit moment worden Polestar-uitvoeringen van de Volvo S60 en V60 verkocht. Daar zal Volvo mee stoppen. Voor de toekomstige Polestar-modellen is het nieuwe, hierboven afgebeelde logo gepresenteerd. In de herfst worden de geplande Polestar-modellen toegelicht.

Tags: