Polestar-modellen van Volvo ook met hybridetechniek

Volvo gaat in de toekomst hybridetechniek gebruiken in zijn snelle Polestar-modellen. Ook kunnen we de komende jaren meer Volvo’s verwachten met het blauwe label.

Volvo gaat in de toekomst hybridetechniek toepassen in zijn sportieve Polestar-modellen. Het merk neemt daarvoor de techniek van de XC90 T8 Twin Engine als basis. Deze nieuwe mogelijkheid is ontstaan doordat Volvo het voorheen deels zelfstandige tuningbedrijf Polestar heeft overgenomen. Alle medewerkers en hun expertise gaan mee naar Volvo.   

Volvo gaat het aantal modellen met Polestar-label uitbreiden. Het merk wil de sportieve modellen voor een breder publiek bereikbaar maken, wat betekent dat er waarschijnlijk ook minder heftige versies op de markt komen. Hoewel Volvo het merk dus verder wil uitbouwen, moet de exclusiviteit gewaarborgd blijven met een beoogde oplage van tussen de 1.000 en 1.500 stuks.

Volvo heeft op dit moment twee Polestar-modellen zijn assortiment: de S60 en V60. Deze zijn uitgerust met 350 pk sterke T6 turbomotor. 

Tags: