Overname Volvo verloopt stroef

De overname van Volvo door het Chinese Geely verloopt stroef. Volgens Geely ligt het probleem bij de huidige eigenaar Ford.

Volvo is nog altijd niet in handen van Geely. Het overnameproces verloopt stroef maar volgens Geely treedt er geen vertraging op. In mei moet de overname worden afgerond maar de weg er naar toe verloopt alles behalve soepel.

Geely-topman Li Shufu zegt tegen de Amerikaanse krant Wall Street Journal dat het onderhandelingsproces ‘zeer moeizaam’ verloopt. Debet daaraan is volgens Li dat de omstandigheden steeds veranderen. “Wij zijn klaar om de deal af te ronden,” aldus Li. “Als de overname mislukt dan is het niet onze schuld. Wij hebben ons aan het principeakkoord gehouden.”

Eind vorig jaar werd bekend dat Geely de meest geschikte kandidaat is om Volvo van Ford over te nemen. De twee bedrijven tekenden een principeakkoord om de overname begin 2010 af te ronden. In het tweede kwartaal van dit jaar vindt de daadwerkelijke overdracht plaats, als alles volgens plan loopt. Met de overname is een bedrag van zo’n anderhalf miljard euro gemoeid.

Tags: