Ondertussen, bij Saab

In september kreeg Saab bescherming tegen schuldeisers van een Zweedse rechter. Achter de schermen wordt nu hard gewerkt aan een oplossing, die waarschijnlijk uit China komt.

Saab houdt nog altijd vast aan de afspraken die het merk heeft met de Chinese partijen Panga Da en Youngman. Die zijn bereid om geld te investeren in Saab maar hebben nog altijd geen toestemming van de Chinese overheid – die spreekt zich half oktober uit over de kwestie. Waarmee Saab dus minimaal nog een week in spanning zit. Overigens geeft het merk aan dat er ‘meerdere partijen’ geïnteresseerd zijn in het merk.

Zo waren er de geruchten in de Zweedse pers over de Chinese autobouwer Geely, die Saab in zijn geheel zou willen overnemen. Die verhalen worden door Geely zelf echter ontkend: “Naar mijn weten hebben we geen plannen voor de overname van Saab”, aldus een topman van het bedrijf.

Hij voegt daaraan toe dat Geely het ‘druk genoeg heeft’ na de overname van Volvo. Er is geen ruimte voor nóg een Zweeds merk binnen de portfolio. Ondertussen gaat Saab, onder het toeziend oog van een externe toezichthouder, door met de reorganisatie van het bedrijf.

Tags: