Nog drie kandidaten voor Volvo

Door al het overnamegeweld in de afgelopen weken zouden we bijna vergeten dat Volvo nog steeds op zoek is naar een nieuwe eigenaar. Het Zweedse merk staat al maanden te koop en er zijn nog drie gegadigden.

Persbureau Reuters meldt dat er nog drie geïnteresseerden zijn om Volvo over te nemen van Ford. In de afgelopen maanden circuleerden diverse namen van vooral Chinese partijen. Daarvan zijn SAIC (Shanghai Automotive Industry Corporation), Geely en een Europese industriële groep nog over.

Chery, BAIC en Chongqing vallen dus af. Diverse afgevaardigden van Chinese afkomst bezochten de afgelopen weken het hoofdkantoor van Volvo in Zweden. Het verkoopproces verloopt moeizaam, Volvo was een van de eerste merken die te koop stond toen de economische crisis begon.

Een van de oorzaken is dat Volvo moeilijk is los te weken van Ford. De modellen zijn technisch zeer nauw aan elkaar verwant. Een blijvende samenwerking tussen Ford en Volvo is – zeker de eerste jaren – onvermijdelijk. De verkoop van Volvo is noodzakelijk voor Ford om extra cash in kas te krijgen en de bedrijfsresultaten te verbeteren. Volvo draait de laatste jaren namelijk stevig verlies, vorig jaar nog 1,13 miljard euro.

Tags: