Nieuwe Volvo XC90 wordt vrijgelaten

De foto’s waren al uitgelekt, de meeste informatie was al bekend. Volvo presenteert de nieuwe XC90 nu officieel.

Maak (nogmaals) kennis met de nieuwe Volvo XC90. Volvo presenteert de nieuwe SUV, het topmodel uit de Volvo-range, nu officieel. Met het SPA-platform platform en een nieuwe ontwerprichting slaat Volvo een nieuwe weg in. Volvo zegt dat de betrouwbaarheid en kwaliteit zijn verbeterd, omdat alles nu in eigen huis is ontwikkeld.

De voor Nederland belangrijkste motorvariant is de 400 pk sterke T8 plug-in hybride, die profiteert van 14 procent bijtelling. Daarnaast wordt de XC90 leverbaar met T5 benzinemotor, met 254 pk. Het dieselaanbod bestaat uit de D4 met 190 pk en de D5 met 225 pk. De motoren zijn gekoppeld aan een achttraps automatische versnellingsbak.

Volvo levert de nieuwe XC90 met twee speciale pakketten, die de auto een chique of stoere uitstraling moeten geven. Het Urban-pakket bestaat uit volledig in carrosseriekleur uitgevoerd bumpers, chromen accenten en 21 inch wielen. Het Rugged-pakket heeft matzwarte accenten en 22 inch wielen.

Binnenin is een groot, tablet-achtig aanraakscherm te vinden, dat je kunt koppelen aan een smartphone. De ‘cloud-based’ navigatie is altijd en gratis up-to-date.

Volvo start de levering van de First Edition, die zich onder andere onderscheidt met nappalederen bekleding en 8 spaaks wielen. Deze First Edition is er in Nederland alleen met D5-dieselmotor voor 102.995 euro. De vanafprijs zal zo’n 70.000 euro bedragen, maar de exacte prijzen maakt Volvo later pas bekend. De First Edition is te bestellen vanaf 3 september.  

Tags: