Nieuwe Volvo XC60 is best bewaarde geheim

Eén van de weinige primeurs die écht tot aan de onthulling op de autosalon van Genève bewaard is gebleven is de nieuwe Volvo XC60. Je geduld wordt beloond, het doek is er zojuist afgehaald.

Veel primeurs op de autosalon van Genève zijn al digitaal gepresenteerd of uitgelekt, maar niet de nieuwe Volvo XC60. Deze auto is het best bewaarde geheim van Genève. 9 jaar na de eerste XC60 maken we op de autosalon kennis met de tweede generatie van de middenklasse SUV. Het nieuwe model past naadloos in de huidige lijn van Volvo-modellen. De neus is langgerekter dan die van het huidige model en opvallend laag voor een SUV.

De XC60 neemt ook delen van de prachtige dashboards van de S90, V90 en XC90 over. Dus: mooie houtsoorten, verfijnde afwerkingsdetails, fantastisch zittende stoelen en veel ruimte. Ook achterin, waar de passagiers zelf het klimaat kunnen regelen met een touch-paneel.

Volvo heeft bij de onthulling ook meteen al bekendgemaakt welke motoren er leverbaar worden. De bekende D4- en D5-diesels zijn van de partij, met 170 en 235 pk. Ook zijn er twee benzinemotoren met 245 en 320 pk en de T8 plug-in hybride aandrijflijn uit de XC90. Op het gebied van actieve veiligheid zet de XC60 nieuwe maatstaven neer in zijn segment. Zo’n beetje alle rijhulpjes uit de grotere Volvo’s zijn ook leverbaar in de XC60, aangevuld met nieuwe opties zoals een systeem dat actief meehelpt om een aanrijding met een tegenligger te voorkomen.

Volvo maakt op 31 maart de prijzen van het nieuwe model bekend, de leveringen starten in de loop van de zomer.

Tags: