Nieuwe Volvo S60 is officieel

Volvo heeft vandaag het doek getrokken van de nieuwe sportsedan S60. Na de onthulling van de stationwagen V60, enkele maanden geleden is het uiterlijk niet heel verrassend meer. Ook de nieuwe S60 is een stoere, strak gelijnde auto. Dat hij niet meer met dieselmotoren geleverd wordt was al bekend, nu weten we ook meer over de andere aandrijflijnen.

In plaats van diesel zet Volvo in op elektrificatie. Zo wordt de nieuwe Volvo S60 leverbaar met twee plug-in hybride aandrijflijnen, de T6 Twin Engine met 340 pk en de T8 Twin Engine Polestar Engineered, die door Volvo’s performance-label is getuned tot maar liefst 405 pk. Beide hybrides zijn voorzien van vierwielaandrijving om het vermogen goed naar het asfalt te krijgen. Ook een T5-benzinemotor met 250 pk is vanaf introductie leverbaar, waarna lichtere motoren zullen volgen.

De Volvo S60 moet meer dan ooit de sportieve rijder aanspreken. Volvo geeft dan ook hoog op over de dynamische prestaties van het nieuwe model, dat leverbaar is met een adaptief onderstel. Volgens de CEO van Volvo, Håkan Samuelsson, is de nieuwe S60 één van de spannendste Volvo’s ooit gemaakt. Tevens belooft het één van de beste sportsedans op de markt te zijn. Of deze claims stand houden zullen we later zelf moeten ontdekken, feit is dat Volvo grote ambities heeft.

Ondanks deze sportieve beloften hoort een Volvo bovenal veilig te zijn. Daarom is ook de nieuwe S60 standaard voorzien van veel veiligheidssystemen. City Safety kan botsingen met voetgangers, fietsers en zelfs grotere dieren voorkomen en de remassistent grijpt zelfs in als een ongeluk dreigt met tegemoetkomend verkeer.

Wanneer we de nieuwe Volvo S60 in Nederland kunnen verwachten is nog niet bekend. De nieuwe V60, zijn stationwagenbroer, zal zeer binnenkort bij de dealers verschijnen. Ook prijzen zijn nog niet bekend, maar we verwachten dat ze rond de 41.995 euro zullen beginnen. 2.000 euro beneden de instapprijs van de V60 T5.


Tags: