Nieuwe Volvo S60 alleen met benzinemotoren

Volvo ziet hybridetechniek in combinatie met een benzinemotor als de ideale oplossing in de overgangsfase naar volledig elektrische aandrijving. Voor dieselmotoren is er volgens het merk geen plaats meer en daarom wordt de nieuwe S60 niet leverbaar met zo’n motor.

Volvo is het volgende merk dat diesel in de ban doet. De nieuwe S60, die binnenkort wordt onthuld, krijgt alleen benzinemotoren. Het merk ziet benzine-hybride als de ideale aandrijving in de transitie naar elektrisch rijden en gaat geen nieuwe generatie dieselmotoren meer ontwikkelen.

De huidige diesels worden langzaam uitgefaseerd, bij het vervangen van de modellen. Voorlopig blijft Volvo dus auto’s met dieselmotoren aanbieden, maar dus niet de nieuwe S60. Dat is het eerste model dat onder de nieuwe strategie valt. De V60, de stationwagonuitvoering waarvan de verkoop binnenkort al start, blijft wel verkrijgbaar met dieselmotoren. 

Volvo heeft eerder dit jaar al aangekondigd dat in 2025 de helft van alle verkochte auto’s volledig elektrisch moet zijn. Van elk nieuw model komt er vanaf 2019 minimaal één geëlektrificeerde versie.

Tags: