Nieuwe Volvo S40 komt begin 2004

Eindelijk daar is hij dan: de nieuwe Volvo S40. Hij lost het huidige model af dat bijna tien jaar(!) heeft meegelopen. Het is onmiskenbaar een Volvo; de nieuweling doet nog het meest denken aan een te heet gewassen S60.

Naast de nieuwe vorm is het belangrijkste nieuws dat de nieuwe S40 ook leverbaar wordt met vijfcilindermotoren en vierwielaandrijving. Het nieuwe model luidt ook het einde in van Volvo in Nederland. De productie wordt nu in zijn geheel verplaatst naar het Belgische Gent.

Volvo hoopt dat de nieuwe S40 meer jongere kopers zal trekken. We willen klanten zo vroeg mogelijk deel uit laten maken van de Volvo-familie; de nieuwe Volvo S40 zal als geen ander model in staat zijn jonge kopers aan te trekken, denkt Hans-Olov Olsson, president bij Volvo.

In het begin zet Volvo hoog in. Na de introductie worden alleen vijfcilinder motoren leverbaar, waarbij de 220 pk sterke T5 het hoogtepunt vormt. Daarnaast wordt een viercilinder turbodiesel leverbaar die 136 pk levert. Viercilinder motoren volgen pas later.

Eind dit jaar start de levering van de S40 in Zweden. Enkele maanden later is de rest van de wereld aan de beurt. Volvo wil volgend jaar 70.000 S40s produceren, waarvan er 20.000 bestemd zijn voor Amerika. In de eerste helft van volgend jaar debuteert de V50, de stationwagenversie van de S40.

Tags: