Nieuwe Volvo C70 in aantocht

We moeten het hier nog even doen met een afbeelding van het oude model, maar Volvo legt op dit moment de laatste hand aan de nieuwe C70. Hij wordt vanaf deze zomer door het Italiaanse Pininfarina in het Zweedse Uddevalla gebouwd.

Het Zweeds-Italiaanse een-tweetje is minder verwonderlijk als je weet dat het Italiaanse designhuis medeverantwoordelijk is voor het ontwerp van de nieuwe coupé-cabriolet van Volvo. Inderdaad, de nieuwe C70 wordt een twee-in-een model, zoals dat tegenwoordig eerder regel dan uitzondering is. Hij krijgt een inklapbaar stalen dak dat ontwikkeld is door Oasys, een samenwerkingsverband van dakenspecialist Webasto en Pininfarina.

In tegenstelling tot de vorige C70 zal de nieuwe versie gebaseerd worden op de S40/V50, waarmee het model dus beduidend kleiner zal uitvallen. Naar verluidt is het front van de C70 identiek aan dat van de sedan en stationwagon. Hoe de rest er uit komt te zien, weten we in september op de IAA in Frankfurt. Dat houdt in dat we er in Nederland zeker tot 2006 op moeten wachten.

Tags: