Nieuwe uitvoeringen Volvo S60 en V60

Volvo introduceert twee nieuwe uitvoeringen van de S60 en V60. Ze hebben de bekende namen Nordic en Nordic+.

Volvo voegt de Nordic en Nordic+uitvoeringen toe aan het assortiment van de S60 en V60. Ze zijn vanaf 1 januari verkrijgbaar in combinatie met alle motoren. Het beste nieuws is dat de prijzen gemiddeld lager liggen dat die van de huidige uitvoeringen. De vanafprijs bedraagt nu bijvoorbeeld 2.000 euro minder dan voorheen. De S60 Nordic met T2-benzinemotor kost 31.995 euro

De Nordic-uitvoering er is alleen in combinatie met de twee instapmotoren, de T2 (benzine, 122 pk) en D2 (diesel, 114 pk). De Nordic is uitgerust met  16 inch lichtmetalen wielen, airconditioning met twee zones en het City Safety-systeem, dat bij snelheden tot 50km/u zelfstandig een aanrijding kan voorkomen.

De eveneens nieuwe Nordic+-uitvoering kan besteld worden in combinatie met bijna alle motoren, van de 114 pk sterke D2 tot de T6 met 306 pk. Alleen de plug-in hybrideversies doen niet mee. De uitrusting omvat alles van de Nordic, aangevuld met onder meer een Sensus-navigatiesysteem met gratis kaartupdates, xenonkoplampen met adaptieve bochtverlichting, verwarmbare voorstoelen en chromen raamomlijsting.

Mocht je nog luxe missen dan kan je het Luxury-pakket bestellen, vanaf iets minder dan 4.000 euro. Dit optiepakket omvat lederen bekleding, een schuifdak, een achteruitrijcamera, elektrisch verstelbare voorstoelen en een digitaal instrumentenpaneel. 

De Nordic en Nordic+-uitvoeringen komen in plaats van de Kinetic en Momentum-uitrustingsniveaus. De prijzen van de Nordic-versies liggen zo’n 2.000 à 3.000 euro lager dan die van de oude uitvoeringen. Voor zakelijke rijders is het goed om te weten dat de D2, D3 en D4 dieselmotoren verkrijgbaar zijn met 21 procent bijtelling.

Tags: