Nieuwe mijlpaal voor Volvo

Nadat Volvo in februari al de grens van 15 miljoen auto’s overschreed, heeft de fabriek in Gent nu de mijlpaal van vier miljoen geproduceerde exemplaren bereikt. Daarmee bewijst de Belgische productiefaciliteit dat het is uitgegroeid tot één van de twee hoofdfabrieken van Volvo.

Volvo kwam in 1965 naar België om de hoge invoerrechten op afgewerkte auto’s te vermijden en heeft daarna geen reden gezien om te vertrekken. Het eerste model dat in Gent werd geassembleerd was de Volvo 120, in de volksmond Amazon genoemd. Daarna volgden onder meer de 140- en 240-reeks, de 850 en de V70. Op dit moment worden de C30, S40, V50 en S60 in Gent gebouwd.

Het jubileumexemplaar is een Volvo V50, bestemd voor de Nederlandse markt. De koper, VDL uit Breda is ‘toevallig’ verbonden aan Volvo. Dochteronderneming Steelweld is een van de belangrijkste leveranciers van productie-installaties voor Volvo Cars Gent. Op vrijdag 8 augustus liep de auto van de band en werd de sleutel in ontvangst genomen door de nieuwe eigenaar. Overigens heeft de fabriek in Gent nog wel een kleine achterstand op de collega’s in Göteburg. Bij de Zweedse vestiging Volvo Cars Torslanda werd op 16 juni de grens van zes miljoen gepasseerd.

Tags: