Nieuwe benzinemotor voor Volvo XC60

Volvo introduceert een nieuwe benzinemotor voor de XC60. De 2.0 GTDi heeft directe injectie en een turbo waarmee het vermogen op 200 pk uitkomt. Nederland is het eerste land in Europa waar de XC60 2.0 GTDi wordt geleverd.

Volvo vult het aanbod benzinemotoren in de XC60 aan de onderkant aan met de 2.0 GTDi. De naam doet vermoeden dat het om een dieselmotor gaat, GTDi staat hier echter voor Gas Turbo Direct injection. Inderdaad, een turbomotor met directe inspuiting die het tot een vermogen van 200 pk schopt.

Wat de prestatiecijfers van de XC60 met deze motor zijn maakt Volvo niet bekend, wel wil het merk kwijt dat de 2.0 twintig tot dertig procent zuiniger is dan een even krachtige vijfcilinder. Volvo levert de 2.0 GTDi standaard met Powershift-automaat.

De nieuwe motor is uiteraard afkomstig van Ford, nog altijd het moederbedrijf van Volvo. Nederland is de eerste markt in Europa waar de XC60 2.0 GTDi verkrijgbaar wordt. De auto heeft hier een energielabel C en krijgt een vanafprijs die ‘onder de 50.000 euro’ ligt.

Tags: