Nederlanders nomineren Volvo C30 voor Auto1

De Volvo C30 is volgens de lezers van de Nederlandse editie van Autoweek de meest aansprekende auto van het afgelopen jaar. In maart zal blijken of de rest van Europa deze mening deelt, wanneer moedermagazine AutoBild alle genomineerden aan een laatste test heeft onderworpen en op de Salon van Genève de winnaar van de Auto1-verkiezing bekend maakt.

Bij de lezers van Autoweek was de Volvo C30 favoriet en eindigden de Citroën C4 Picasso en Ford S-Max als tweede en derde. Ook in de Auto van het Jaar-verkiezing speelden deze drie modellen een belangrijke rol. Bij de Nederlandse journalisten viel de Volvo ook in de smaak, in Europees verband bleef de C30 echter op de voorlaatste plaats steken. De Ford S-Max ging met de winst aan de haal, met een kleine voorsprong op de Opel Corsa en Citroën C4 Picasso.

In januari gaat AutoBild met de door de verschillende uitgaven genomineerde modellen op pad. Hoofdredacteuren, technici en coureurs voelen de auto’s aan de tand op een circuit. Hun eindoordeel wordt tijdens de Salon van Genève wereldkundig gemaakt.

Tags: