Mogelijk kopers Volvo en Hummer

Er lijken eindelijk geïnteresseerden af te komen op de diverse merken die de Amerikaanse concerns in de aanbieding hebben. De Chinese autobouwer Chery zou interesse hebben in Volvo en voor Hummer heeft zich ook een Chinese kandidaat gemeld.

Ford wil graag van Volvo af en bij General Motors staan Saab en Hummer in de etalage. Lange tijd leek er geen interesse te zijn voor de drie automerken maar er komen steeds meer geluiden, vooral vanuit China, van kandidaten die de boel willen overnemen.

Zo zou de Chinese fabrikant Chery interesse hebben in Volvo. Een interne bron bevestigt tegenover Automotive News dat het merk geïnteresseerd is in ‘meerdere Europese merken, waaronder Volvo’. Hij geeft aan dat Chery ‘een aantal grote slagen gaat maken’ in 2009. Of de Chinezen ook geïnteresseerd zijn in Saab is niet bekend, maar het lijkt erop dat Saab als zelfstandig merk verdergaat.

Hummer is het onverkoopbare kindje van General Motors. Toch hebben zich ook voor dat merk nu enkele geïnteresseerden gemeld. Het zou gaan om een ‘Chinese partij’ en een investeringsmaatschappij. GM is de laatste maanden flink gezakt in prijs om het merk kwijt te raken.

Tags: