Meest luxe Volvo ooit: XC90 Excellence

Volvo presenteert zijn meest luxe auto ooit: de XC90 Excellence. Inclusief kristalglazen en champagnefleshouder.

Volvo komt met zijn meest luxe model ooit. De XC90 Excellence is de topuitvoering van de nieuwe XC90, die later dit voorjaar in de showroom staat. Standaard heeft de SUV zeven zitplaatsen, de Excellence heeft er vier. De twee stoelen achterin zijn onafhankelijk van elkaar uitgebreid te verstellen, te verwarmen en te koelen. Ook beschikken de zetels over een massagefunctie en is er een voetenbankje aanwezig.

Volvo spreekt van een ‘zeer royale beenruimte’. Beide passagiers achterin hebben een eigen klaptafeltje, een inklapbaar touchscreen en gekoelde en verwarmde bekerhouders. Er is een koelkast aanwezig met flessenhouder. De champagne wordt geschonken in exclusieve glazen van het Zweedse kristalhuis Orrefors, die in speciale houders geplaatst kunnen worden.

Verdere luxe is er dankzij een ionisch luchtfilter dat vervelende luchtjes buitenhoudt en extra isolatie van de cabine in combinatie met geluidsarme banden van Pirelli. Bijzondere lederen details, sfeerverlichting en extra speakers maken de uitrusting van de XC90 Excellence compleet.

Aan de buitenkant is de XC90 Excellence te herkennen aan de verchroomde B- en C-stijlen en de verchroomde sierlijsten onderaan de portieren.

Volvo start eind dit jaar met het noteren van orders voor de XC90 Excellence, de eerste leveringen vinden begin volgend jaar plaats. Prijzen zijn nog niet bekend.  

Tags: