Meer over de nieuwe Volvo XC90

Nee, hij is nog steeds niet helemaal onthuld, maar Volvo geeft wederom een beetje informatie en wat beeld vrij van de nieuwe XC90. De SUV krijgt een nieuw platform dat zorgt voor een lager gewicht en een betere verdeling daarvan.

Het nieuwe platform met de naam SPA (Scalable Product Architure) waarop Volvo de nieuwe XC90 bouwt heeft tal van voordelen. Het platform vormt de basis voor (bijna) alle toekomstige Volvo’s en is zeer flexibel, waardoor wielbasis, rijhoogte en overhangen te variëren zijn en dus aan te passen aan het design of de binnenruimte.

Andere voordelen van het nieuwe platform zijn een lager voertuiggewicht en een betere verdeling van dat gewicht. Beide komen de rijeigenschappen ten goede en het lagere gewicht zorgt uiteraard ook voor lager verbruik en een lagere CO2-uitstoot. Volvo maakte eerder al bekend dat er een hybride-uitvoering met 14 procent bijtelling komt.

Het merk geeft naast meer informatie ook een nieuwe plaagfoto vrij. Daarop is een deel van de grille en de koplamp te zien. De T-vormige dagrijverlichting wordt door Volvo ‘de hamer van Thor’, naar de gelijknamige Scandinavische ‘god van de donder’.  

Tags: