Meer luxe voor Volvo S80

Om de verkopen van de S80 wat te helpen, heeft Volvo de standaarduitrusting van de grote sedan op een aantal punten aangepast. Om dat duidelijk te maken, komen er onder de aanduiding S80 Graphite een aantal nieuwe uitvoeringen in het programma.

Om te beginnen levert Volvo voor een prijs van € 39.945,– de S80 Graphite. Deze is uiterlijk te herkennen aan een donkergrijze grille, witte zijknipperlichten en zwartchromen velgen. De inzittenden profiteren van climate control, met leder en stof beklede zittingen en een met zwart chroom ingelegd dashboard. Deze S80 Graphite is leverbaar met zowel benzine- als dieselmotoren.

De extra luxe reeks wordt verder gecompleteerd met de Momentum Graphite, en het topmodel: de Summum Graphite. Deze zijn ook nog eens voorzien van zaken als elektrisch inklapbare buitenspiegels, een regensensor, verwarmbare stoelen voor en een extra uitgebreide audio-installatie. De Summum Graphite voegt daaraan nog Bi-Xenon verlichting en Park Assist toe, alsmede 17-inch velgen. Ook hier is weer flink wat voordeel te halen. Afhankelijk van de gekozen uitvoering – er is bijvoorbeeld ook een versie met vierwielaandrijving – kan de korting oplopen tot een kleine € 10.000,–.

Tags: