Meer informatie over Volvo C70


Hoewel al eerder dan Volvo lief was foto’s uitlekten van de nieuwe C70, doen de Zweden zelf inmiddels ook niet meer geheimzinnig over de vierpersoons coupé-cabriolet die in maart 2006 bij de dealers moet staan. Zo kunnen we nu ook zien hoe hij er in gesloten toestand uitziet.

En dat valt zeker niet tegen. Dat komt volgens de Nederlandse designmanager van Volvo, Fedde Talsma, omdat met het ontwerp van de coupé is begonnen. “Toen we tevreden waren met het resultaat hebben we een paar aanpassingen gedaan, zodat uit de coupélijnen een cabrio kon ontstaan”, aldus Talsma. De nieuwe C70 is een stuk kleiner dan zijn voorganger, omdat de bodemplaat van de S40 en V50 als basis diende. Dus is hij 4,72 meter lang en 1,82 meter breed. Er is vooral veel aandacht besteed aan de torsiestijfheid, die zou maar liefst twee keer zo hoog liggen als bij het vorige model. Met gesloten dak neemt de stijfheid met nog eens 10 tot 15 procent toe.

Veiligheid is natuurlijk hét stokpaardje van Volvo en ook de nieuwe C70 stelt niet teleur op dit gebied. Omdat gordijnairbags de beste bescherming bieden bij een zijdelingse aanrijding, maar deze bij een cabrio niet in het dak kunnen worden geïntegreerd, hebben ze bij Volvo gordijnen ontwikkeld die zich vanuit het portier omhoog ontvouwen. Bovendien lopen ze langzamer leeg dan bij een gesloten auto, om een betere bescherming te bieden bij een koprol.

Voorlopig wordt de C70 uitsluitend met vijfcilinders geleverd: twee varianten met een inhoud van 2,4 liter, goed voor 140 en 170 pk, en een 2,5 liter T5 met 220 pk. En ook Volvo haakt aan bij de trend om open auto’s met een zelfontbrander uit te rusten, want in de loop van 2006 volgt er een C70 met een 180 pk sterke vijfcilinder diesel. Prijzen en uitrusting worden in september bekendgemaakt, wanneer de auto op de IAA in Frankfurt aan het publiek wordt voorgesteld.

Tags: