Meer details Volvo C30

Volvo licht een tipje van de sluier op van de Volvo C30. De compacte vierzitter is nog altijd een ‘Concept Design’, maar de contouren van de tweedeurs hatchback geven een duidelijk beeld van de uiteindelijke C30.

Vlak voor het nieuwe jaar lekte al beeldmateriaal uit van de Volvo C30, eerder dan Volvo had gewild. Maar nu onthult de Zweedse fabrikant dan zelf enkele foto’s van hun nieuwe model. Een studiemodel nog, dat in Detroit in ‘levende lijve’ is te bewonderen, maar ongetwijfeld vrijwel identiek is aan de productieversie die op de Autosalon van Parijs wordt onthuld. De baby-Zweed heeft designtrekjes van zowel de Fiat Stilo als de Volvo 480.

Eén van de opmerkelijkste features van de tweedeurs C30 is volgens Volvo de ‘’derde deur’ van glas. Daarnaast springen de hoekige koplampen, de opvallende wielkasten en de lage, brede grille in het oog. In de compacte C30 moeten vier mensen comfortabel kunnen zetten. Om dat te bereiken heeft Volvo gekozen voor twee losse achterstoelen, die iets naar het midden geplaatst zijn.

Volvo hoopt met de C30 een nieuwe doelgroep aan te spreken. “Jonge mensen, die wel aangetrokken zijn tot het merk Volvo, maar nog geen model hebben kunnen vinden die hun aanspreekt”, aldus Fredrik Arp, president en CEO van Volvo Cars. De aflopende daklijn, een geavanceerd audiosysteem en sportieve rijeigenschappen moeten ervoor zorgen dat de C30 wel de interesse zal wekken van jonge, dynamische rijders.

De 4,24 meter lange Volvo C30 heeft een vijfcilinder 2,4 liter turbo-lijnmotor in het vooronder. Deze levert een vermogen van 260 pk en een maximum koppel van 350 Nm. Een sprint van 0 naar 100 km/h hoeft niet langer dan zes seconden te duren en de topsnelheid is begrensd tot 250 km/h.

Tags: