Luxe Volvo’s worden massagesalons

Met de nieuwe Executive-uitvoeringen van de Volvo S80 en XC90 wil het Zweedse merk ervoor zorgen dat de inzittenden fris op hun bestemming verschijnen en op de terugreis weer helemaal tot rust kunnen komen. Zo zijn beide voorstoelen voorzien van een massage- en ventilatiesysteem.

Het interieur van de exclusieve Volvo-modellen, dat tot in de puntjes is verzorgd, is vervaardigd uit hoogwaardige materialen. “Uit onderzoek blijkt dat onze klanten veel belang hechten aan het zitcomfort en de kwaliteit van het leder”, vertelt Lennart Stegland, managing director van Volvo’s Special Vehicles-divisie. “Alle zitplaatsen zijn daarom bekleed met uitzonderlijk zacht leder. Het interieur straalt klasse en vakmanschap uit door het fraaie stikwerk en de gebruikte materialen.”

Het massage- en ventilatiesysteem moet zorgen voor een uiterst comfortabele rit. De voorstoelen kunnen in vijf delen afwisselend worden ‘opgepompt’. De golvende beweging masseert de onderrug en verdrijft het vermoeide, stramme gevoel dat normaal optreedt tijdens lange ritten. Ondertussen kan van een rustgevend muziekje genoten worden via het Volvo Premium Sound-systeem, met Bang & Olufsen-audiotechnologie, Alpine-versterker en Dynaudio-speakers. In de S80 kan optioneel een koelkast worden ingebouwd, waarvoor speciaal kristallen glazen zijn ontworpen. Volvo laat niet weten wat al deze decadentie moet gaan kosten.

Tags: