Luxe topmodel voor Volvo XC90

Met een Volvo XC90 kom je normaal gesproken al uitstekend voor de dag. Nu staat er bij de Volvo-dealers ook nog eens een nieuw topmodel van deze stoere Zweed, de XC90 Executive. Deze beleefde vorige maand zijn debuut tijdens de IAA in Frankfurt.

De XC90 Executive is gebaseerd op de bestaande Exclusive-uitvoering, maar is alleen leverbaar met de D5- en T6-motor. De standaarduitrusting werd uitgebreid met een groot aantal zaken die het leven onderweg bijzonder aangenaam maken. Zo kun je de elektrisch verstelbare bestuurdersstoel in de wintermaanden je achterwerk laten verwarmen, is er een parkeerassistent, en een topklasse geluidsinstallatie.

Mocht je allergisch zijn voor veel lawaai, dan is er voor de kinderen achterin een aansluiting voor hoofdtelefoons. Handig wanneer ze aan het gamen zijn met het ook aanwezige Rear Seat Entertainment. Verder vallen ons de elektronische climate control op, en de 18 inch lichtmetalen wielen.

Helaas is niet alles standaard op deze XC90 Executive. Je kunt hem verder naar eigen smaak aanpassen met opties als een elektrisch bedienbaar schuifdak, extra warmtewerend glas, een koelkast achter en donker getinte zijruiten. Je hebt keuze uit de kleuren Nautic Blue Pearl, Silver Metallic, Ash Gold Pearl, Black Sapphire, Titanium Grey Pearl en White Pearl. Het nieuwe model staat inmiddels bij de Volvo-dealers en is leverbaar vanaf 77.850,-.

Tags: