Kroningsdag: Volvo vervoert Koninklijke familie

De Koninklijke familie wordt rondom de inhuldiging van Willem Alexander als nieuwe koning vervoerd in Volvo’s. In totaal worden er op 30 april vijftien donkerblauwe S80’s ingezet.

Willem Alexander, Maxima en Beatrix worden op 30 april vervoerd in donkerblauwe Volvo’s S80. Op Kroningsdag, 30 april, staan er vijftien exemplaren klaar om de Koninklijke gasten op de dag van de troonswisseling te vervoeren naar de Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Volvo is er – uiteraard – trots op om het vervoer te mogen verzorgen op deze bijzondere Koninginnedag. “Momenten als deze komen niet veel voor. We zijn er trots op dat we, op deze toepasselijke wijze, aanwezig zijn bij de inhuldiging”, aldus Richard Snijders, directeur van Volvo Nederland.

De Volvo’s worden van te voren aan een uitgebreide technische inspectie onderworpen, er mag natuurlijk niets misgaan op de dag van de abdicatie. De vijftien Volvo’s die je op 30 april op televisie voorbij ziet komen zijn door Volvo allemaal bij elkaar gezet bij de Koninklijke stallen in Den Haag voor een groepsportret.

Volvo gooit er meteen maar een advertentiecampagne met de slogan ‘De klant is koning’ tegenaan. Daarvan is dus geen woord gelogen.

Tags: