Klein stukje Volvo XC90 ook al onthuld

Tijdens een besloten presentatie in Göteborg heeft Volvo alvast een klein stukje van de nieuwe XC90 laten zien. Eind volgend jaar komt het nieuwe vlaggenschip op de markt.

Volvo presenteerde gisteravond niet alleen de Concept Coupé maar gaf ook een sneak preview weg van de nieuwe XC90, die voor 2014 op de planning staat. Een stukje voorkant, een stukje achterlicht en een stukje dashboard geven een eerste indruk van de SUV. De Zweedse website Feber was zo vriendelijk om foto’s van de presentatie op internet te zetten.

De nieuwe XC90 krijgt T-vormige dagrijverlichting, iets wat een kenmerk van alle toekomstige Volvo’s gaat worden. Hij wordt wat hoekiger van vorm dan het huidige model maar hoofdlijnen van de kenmerkende achterlichten blijven behouden. In het interieur bepalen eenvoudige, strakke lijnen de sfeer, zoals we van Volvo gewend zijn.

De nieuwe XC90 komt op het nieuwe Scalable Product Architecture (SPA) te staan. Dit platform wordt in de toekomst gebruikt voor alle grote Volvo’s. Het merk maakte ook bekend dat de opvolgers van de V70 en S80 de namen V90 en S90 gaan dragen.  

Tags: