In 2019 elektrische auto van Volvo

De elektrische auto is geen niche meer. Daarom komt Volvo in 2019 met zijn eerste volledig elektrisch aangedreven model.

Volvo brengt in 2019 zijn eerste volledig elektrische auto op de markt. Binnenkort krijgen we meer informatie over dat model. De aankondiging is opvallend, begin dit jaar zei Volvo vice-president Lex Kerssemakers nog dat er ‘voorlopig’ geen elektrische auto van het merk komt. Het kan snel gaan, want Volvo acht de tijd nu wel rijp.

“Inmiddels valt de balans van de kosten versus de baten bijna uit in het voordeel van elektrische aandrijving. De accutechniek is verbeterd, de kosten gaan omlaag en de acceptatie van elektrische aandrijving bij het publiek groeit”, licht Peter Mertens, Senior Vice President ontwikkeling bij Volvo, toe.

Hakan Samuelsson, CEO van Volvo Cars, vult aan: “Wij vinden dat auto’s met elektrische aandrijving geen niche-producten meer zijn, maar dat ze inmiddels behoren tot het reguliere aanbod. We zijn ervan overtuigd dat binnen 2 jaar 10 procent van de wereldwijde verkoop van Volvo bestaat uit auto’s met elektrische aandrijving.”

Volvo geeft verder nog informatie vrij over wat voor soort auto het elektrische model wordt. Wel zegt het merk dat beide nieuwe platforms geschikt zijn voor elektrische aandrijving. Dat betekent dat er zowel compacte als grote elektrische Volvo’s op de markt kunnen komen. 

Tags: