In 2014 5.000 Volvo’s V60 Plug-in Hybrid voor Nederland

Nederland krijgt voor volgend jaar 5.000 productie-exemplaren van de V60 Plug-in Hybrid toegewezen. Hoeveel bijtelling je voor deze auto moet gaan betalen is nog niet helemaal duidelijk.

Volvo maakt bekend dat er volgend jaar 5.000 exemplaren van de populaire V60 plug-in Hybrid naar Nederland komen. Dat is de helft van de totale productie. Voor dit jaar is de oplage uitverkocht, dus 0 procent bijtelling is niet meer mogelijk. In 2014 wordt het bijtellingspercentage 7 of 8 procent, afhankelijk van de kabinetsplannen voor volgend jaar.

Volvo meldt ook dat de prijs van de V60 plug-in Hybrid gelijk blijft in 2014. Dus: 63.995 euro. Wel zijn er (optionele) nieuwe lichtmetalen wielen en krijg je voortaan een Mennekes-plug in plaats van de huis-tuin-en-keuken Schucko-stekker. De Mennekes-aansluiting wordt in Nederland gebruikt bij publieke laadpalen.

Om het maximale uit de dieselhybride te halen biedt Volvo bij aankoop van de auto een (rij)training aan. Hierbij leer je niet alleen om zo zuinig mogelijk te rijden maar ook hoe de wereld van laadpalen, stekkers en oplaadpassen eruit ziet. 

Tags: