Grote SUV’s met weinig bijtelling: kies je smaak op de AutoRai

Op de AutoRai zijn vier grote SUV’s voor het eerst in Nederland te zien: de Mercedes-Benz GLE, de Volvo XC90, de Audi Q7 en de BMW X5 PHEV.

Als je een grote SUV met weinig bijtelling wilt hebben dan ben je op de AutoRai aan het goede adres. Maar liefst vier grote SUV’s maken hier hun Nederlandse debuut, voorafgaand aan de showroomintroductie later dit jaar.

Bij BMW is de PHEV-uitvoering van de X5 voor het eerst te zien. BMW verwacht heel veel van deze plug-in hybride, die vanaf oktober leverbaar is met 14 procent bijtelling. De woordvoerder: “We zetten hoog in op dit model. Hij is er gelukkig net op tijd om nog te profiteren van de gunstige bijtelling, maar ik zou de auto het liefst nu al willen leveren.”

Audi zet op de AutoRai de nieuwe Q7 in de schijnwerpers. Die auto wordt ook leverbaar met 14 procent bijtelling maar die versie staat niet op de Rai. Toch kan je nu alvast proeven aan de Q7 en je vergapen aan het indrukwekkende voorkomen.

Bij Mercedes-Benz staat de GLE Coupé, waarvan de ‘gewone’ GLE later dit jaar als plug-in hybride verschijnt. De auto die op de AutoRai tentoongesteld staat is de AMG-versie, met een prijs van 185.000 euro.

Je wilt liever geen Duitse SUV? Dat kan, ook Volvo doet vanaf later dit jaar mee in plug-in hybride race met de nieuwe XC90. Inderdaad, ook die profiteert van 14 procent bijtelling. De XC90 maakt op de AutoRai zijn Nederlandse debuut en is te bewonderen in een bijzondere matblauwe kleur. Vergelijken dus maar, op de AutoRai!

Tags: