Grote stationwagon in het klein: Volvo V90 als schaalmodel gelekt

De Volvo V90 is geen geheim meer. De eerste foto’s van het schaalmodel zijn uitgelekt en die geven een zeer goede indruk van het ontwerp.

Volvo legt op dit moment de laatste hand aan de opvolger van de V70. Die gaat V90 heten en komt volgend jaar op de markt. De V70 is in Nederland altijd een zeer populaire auto geweest, vanwege zijn enorme bagageruimte. Afgaande op de foto’s van het schaalmodel lijkt dat concept niet te veranderen. De plaatjes verschenen op de website CarNewsChina.com.

De V90 leent veel ontwerptrekjes van de nieuwe XC90, zoals de T-vormige led-verlichting en de opvallende achterlichten. Die lopen net als bij de V70 tot aan het dak. De V90 is de stationwagonvariant van de sedan S90, die ook volgend jaar wordt gepresenteerd en de S80 opvolgt.

De S90 en V90 krijgen de beschikking over de nieuwe viercilinder en diesel- en benzinemotoren die ook in de XC90 liggen. Die zijn in eigen huis ontwikkeld, net als de plug-in hybride aandrijflijn die beschikbaar komt. Die techniek zal in Nederland goed zijn voor het nodige bijtellingsvoordeel, net als bij de V60 en XC90 Twin Engine.

Tags: